ΣΧΟΛΗ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ – ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ
Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής
Η ειδικότητα
Η επιλογή να εγγραφείς στην ειδικότητα του Τεχνικού Αρτοποιού - Ζαχαροπλάστη μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για μια επιτυχημένη και ικανοποιητική επαγγελματική πορεία. Με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσεις στην ειδικότητα αυτή, όχι μόνο θα ανοίξεις τον δρόμο για την παραγωγή αρτοσκευασμάτων και γλυκών, αλλά θα γίνεις ο ειδικός που θα ξεχωρίζει στον κλάδο αυτό. Η αγορά αναζητά πάντα προσωπικό με εξειδίκευση, και η εκπαίδευση σε εμάς σου παρέχει το αναγκαίο εφόδιο για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της. Επιπλέον, η έμφαση στην οργάνωση παραγωγής και την τήρηση αγορανομικών και υγειονομικών κανόνων είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων αλλά και για την ενίσχυση της επαγγελματικής σου αξιοπιστίας. Αποκτώντας αυτές τις δεξιότητες, θα έχεις το πλεονέκτημα να διακριθείς σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας και να δημιουργήσεις την δική σου επιτυχημένη πορεία. Μην χάνεις αυτήν την ευκαιρία να εξελίξεις το πάθος σου σε επάγγελμα. Η εγγραφή σου είναι η προσωπική επένδυση που θα σε καθοδηγήσει προς ένα φωτεινό επαγγελματικό μέλλον. Επιπλέον, η ανάπτυξη δικτύων επαφών με επαγγελματίες του κλάδου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, παρέχει πρόσβαση σε μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης.
Προοπτική απασχόλησης
Ένας αρτοποιός - ζαχαροπλάστης μπορεί να εργαστεί σε πολλά διαφορετικά μέρη και τύπους επιχειρήσεων τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα. Σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία, σε εστιατόρια και καφετέριες, σε επιχειρήσεις εστίασης, σε ξενοδοχεία, σε σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ως εκπαιδευτής, σε επιχειρήσεις catering και άλλα πολλά. Αυτές είναι μερικές από τις επιλογές εργασίας για έναν αρτοποιό - ζαχαροπλάστη, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας και τα ενδιαφέροντα του κάθε επαγγελματία.
Προγράμματα άμεσα συνδεδεμένα με την ειδικότητα σου
- Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης
- Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.
- Αφαίρεσε τη γλουτένη -> Πρόσθεσε πελάτες
- Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας (Formazione professionale pizzaiolo)
- Βασικές δεξιότητες Barista
- Οίνος και Service
- Σεμινάριο ΕΦΕΤ
ΙΙΕΚ Επιμελητήριου
Ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα.Αναγνωρισμένες σπουδές από το Υπουργείο Παιδείας. Άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Εγκαταστάσεις
Σύγχρονες εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες, προωθώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης.Σύγχρονο περιβάλλον πρωτοποριακό με επίκεντρο την καινοτομία και την τεχνολογία. ― Δείτε τις Εγκαταστάσεις
Μάθηση
Μάθηση μέσω της πράξης, που παρέχει πρακτικές δεξιότητες και εμπειρίες. ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης.Ευκαιρίες για επιμόρφωση σε σχολές του εξωτερικού. ― Δείτε τα προγράμματα
Πρόγραμμα σπουδών
Α' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
- ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Β' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
- ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
- ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (HACCP)
Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
- ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
- ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
- ΑΓΓΛΙΚΑ
Δ' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
- ΑΓΓΛΙΚΑ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ