ΣΧΟΛΗ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)
Η ειδικότητα
Θα μάθεις την τέχνη της μαγειρικής και της εστίασης, έχοντας τη δυνατότητα να αναλάβεις μια επαγγελματική κουζίνα σε ξενοδοχείο ή εστιατόριο .Με τις δεξιότητες αυτές, θα είσαι ο ηγέτης της κουζίνας, δημιουργώντας εδέσματα που εντυπωσιάζουν. Θα μάθεις να οργανώνεις τη λειτουργία της κουζίνας, να εξυπηρετείς μικρές και μεγάλες ομάδες ανθρώπων με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής. Είναι η ευκαιρία σου να ακολουθήσεις το πάθος σου και να κάνεις αυτό που αγαπάς επαγγελματική σου πορεία. Η επιλογή αυτή θα σε εφοδιάσει με την απαραίτητη γνώση για να ξεχωρίσεις στο χώρο και να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη και δημιουργική καριέρα στον κόσμο της επισιτιστικής τέχνης. Με το πτυχίο αυτό, δεν αποκτάτε απλά επαγγελματικές δεξιότητες, αλλά και την αυτοπεποίθηση να κυνηγήσετε τα όνειρά σας στον χώρο της γαστρονομίας. Αυτή η ευκαιρία είναι πολύτιμη, καθώς αποκτάτε πολλές πρακτικές δεξιότητες και εξειδίκευση που ζητούνται στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ενώ η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων, η βαθιά κατανόηση των βασικών αρχών παραμένει ανεκτίμητη.
Προοπτική απασχόλησης
Ένας chef μπορεί να δουλέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη και τύπους επιχειρήσεων, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών και ανάλογα με τις προτιμήσεις του και την εξειδίκευσή του. Ενδεικτικά μπορεί να εργαστεί σε εστιατόρια, σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε catering, σε σχολές μαγειρικής ως εκπαιδευτής, σε υγειονομικές μονάδες, σε κρουαζιερόπλοια και πολλά άλλα. Αυτές είναι μερικές από τις δυνατές επιλογές για έναν chef, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες εργασίας ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας και τα ενδιαφέροντα του κάθε ιδιοκτήτη.
Προγράμματα άμεσα συνδεδεμένα με την ειδικότητα σου
- Σχολή Αρτοποιίας Κρήτης με πιστοποίηση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
- Τα μυστικά της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας.
- Αφαίρεσε τη γλουτένη - Πρόσθεσε πελάτες
- Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας (Formazione professionale pizzaiolo)
- Βασικές δεξιότητες Barista
- Οίνος και Service
- Σεμινάριο ΕΦΕΤ
ΙΙΕΚ Επιμελητήριου
Ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα.Αναγνωρισμένες σπουδές από το Υπουργείο Παιδείας. Άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Εγκαταστάσεις
Σύγχρονες εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες, προωθώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης.Σύγχρονο περιβάλλον πρωτοποριακό με επίκεντρο την καινοτομία και την τεχνολογία. ― Δείτε τις Εγκαταστάσεις
Μάθηση
Μάθηση μέσω της πράξης, που παρέχει πρακτικές δεξιότητες και εμπειρίες. ευνοϊκό περιβάλλον μάθησης.Ευκαιρίες για επιμόρφωση σε σχολές του εξωτερικού. ― Δείτε τα προγράμματα
Πρόγραμμα σπουδών
Α' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
- ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι
- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι
- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
Β' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
- ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
- ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
- ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙ
- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΙ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
Γ' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΙΙΙ
- ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ
- ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι
- ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ - ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
- ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
- ΑΓΓΛΙΚΑ
- ΓΑΛΛΙΚΑ
Δ' ΕΞΑΜΗΝΟ
- ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
- ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ IV
- ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΙΙ
- ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
- ΑΓΓΛΙΚΑ
- ΓΑΛΛΙΚΑ